Oorkaarsen / Lichaamskaarsen

ADP lichaams-oorkaarsen

De ADP-kaarsen worden steeds volledig met de hand vervaardigd om de kwaliteit te kunnen waarborgen. Een 100% zuivere pesticidenvrije katoenen gaas wordt in 100% zuivere gefilterde bijenwas gedrenkt. De bijenwas, van eerste kwaliteit, wordt met edelstenen betrild, daarna worden de essentiële oliën toegevoegd. De kaars krijgt de typische gele kleur door de zuivere bijenwas.

De bijenwas werkt ontstekingsremmend en rustgevend. De kaarsen zijn al eeuwenlang in gebruik. Aanverwant zijn acupunctuur, acupressuur, moxa en cupping.

 

De werking van de kaarsen

De kaars heeft zowel een scheikundige als een fysische inwerking op het lichaam. Doordat in de holle buis van de brandende kaars een onderdruk ontstaat, wordt de huid vacuüm getrokken. Zoals bij de cupping, maar minder heftig.

Door de vlam van de kaars komt er een lichte vibratie op het behandelende punt. Dit punt krijgt door de kaars een lichte massage. Door het opwarmen van de lucht in de holle buis worden de etherische oliën verdampt en door de huid opgenomen (dit is een vorm van aromatherapie).

 

De holle kaars geeft door het opbranden een uitscheiding af in het resterende stompje van de kaars. Doordat de rook van de kaars door de poriën (die door het vacuüm zuigen grotere openingen vertonen) van de huid gaat, en ook terugkeert, maar met de opname van verschillende slechte aanwezige stoffen. Deze “slechte” stoffen worden vastgehouden in de uitscheiding van de kaars. Aan de hand van de kleur en de emulsie van de uitscheiding kunnen we zien wat er aan de hand is.

Doordat de rook de huid indringt, wordt het cellenvocht opgewarmd en de bloedcirculatie, de circulatie van de lichaamsstoffen en de circulatie in de capillaire vaten wordt versneld. Indien de kaars door het teveel aan de neergeslagen stof verstopt raakt, is de warmte van de vlam van belang voor de trilling van de cellen.

De warmte staat in voor de temperatuur informatie van het energieveld. Hierdoor geeft de kaars een reactie op de fysieke gesteldheid van het lichaam, waardoor de energiestroming op gang komt. Met andere woorden het trillingsveld wordt weer hersteld. Bijvoorbeeld stijgt het trillingsveld bij ontstekingen en koorts en daalt het trillingsveld bij celregeneratie.

Door de kaarsing wordt het trillingsveld ofwel verlaagd ofwel verhoogd, dus het werkt zowel yin als yang.

De lichaamskaarsen Corpus ADP helpen bij: het zuiveren van de lucht- wegen, afslanken, gewricht- en spierpijnen, relaxatie en stress.

De lichaamskaarsen Corpus ADP worden op verschillende lichaamspunten (zoals chakra- en acupunctuurpunten) geplaatst. Door de onderdruk, gecreëerd door de vlam in de schouw van de kaars, wordt de huid (pijnloos) vacuüm getrokken en wordt het lichaamspunt gestimuleerd.

De lichaamskaarsen Corpus ADP en de oorkaarsen Auris ADP kunnen zowel thuis als bij een professional (therapeut, schoonheidsspecialist, dokter ) gebruikt worden. De toepassing ervan is zeer ruim en kan bij jong en oud, zelfs bij dieren! De lichaamskaarsen CorpusProf ADP en de oorkaarsen AurisProf ADP zijn op maat vervaardigde kaarsen, zoals bv. de anti-stress-kaars, charkra-kaarsen, enz …, of oorkaarsen die weldadig zijn bij oorontsteking.

Deze kaarsen zijn uitsluitend bestemd voor professionals.

Zeer geschikt naast uw reguliere behandeling!
Bij twijfel eerst uw arts raadplegen!